У складі справжнього шоколаду повинні бути: какао-боби, цукор і какао-масло. Для молочного чи білого шоколаду сухе молоко. Як ароматизатор ваніль або ванілін. Молочний жир допустимо, але в невеликих кількостях.

1. Вміст какао – чим вище, тим якіснішим, кориснішим і дорогим вважається шоколад:

  • Молочний – до 35% тертого какао, до 20% сухого молока та цукор. Він калорійний та солодкий, але найменш корисний.
  • Десертний – 35-55% какао. …
  • Горький – від 55% какао, до 5% молока та зовсім небагато цукру.

Зокрема фахівці з'ясували, що він не відповідає вимогам безпеки за рівнем обсіменіння мікробами (КМАФАнМ), який перевищує допустимі значення в 2,5 рази. За це шоколад «Бабаєвський» з однойменного концерну влучив у чорний список, та купувати його експерти не рекомендують.