Візуально супову курку від бройлерної можна відрізнити за розміром: бройлери більші, з добре розвиненими м'язами, округлою формою грудки, товстішими ніжками. Супова курка – невеликий «стрункий» птах, тушка 1-1,2 кг, має більш щільну структуру м'яса, мінімальний рівень жиру та відмінні смакові характеристики.
Супова курка це не вид птаха, це звичайна гуляюча курка-несушка. Причому ця дама у віці і тому її м'ясо є жорсткішим. Але з неї виходить чудовий бульйон/суп. Якщо потрібно посмажити таку курку, то спочатку варимо і потім смажимо.
Шкірка у фермерської курки щільна, золотистого кольору, а у магазинної – Біла, напівпрозора і часто липка, що говорить про те, що вона не першої свіжості. Кістки у фермерської курки міцні, міцні, а у фабричної – тендітні, легко ламаються.
Супова курка – це вийшла в тираж курка несушка – чудовий вибір для приготування смачного та ароматного курячого бульйону основи для супу. Можна приготувати з однієї курки і перша і друга на всю сім'ю з кількох людей.