Перше правило якісного імбиру. водянистий, і соковитий злам. Якщо один із невеликих відростків відламати, то буде сильний аромат, корінь водянистий, при відламуванні хрумтить. Друге правило – правильний корінь імбиру має золотисте забарвлення, і блищить.

М'який і зморшкуватий корінь свідчить про те, що він починає в'янути. Якщо Ви бачите, що корінь імбиру покритий нитками, шкірка щільна і товста, пошкоджена або на ній «вічка», схожі на картопляні, то знайте, що такий імбир вже втратив свої корисні властивості, отже термін його придатності вже минув.

Натуральний колір кореня імбиру буває білого, кремового чи жовтуватого кольору. Червоний чи жвавий імбир одержують при його маринуванні. У корінні імбиру міститься такі речовини як флавоноїди, які, вступаючи в реакцію з кислим середовищем, фарбують імбир у червоний або рожевий колір.

Сушений імбир добре допомагає при захитуванні і нудоті, але найбільше корисним і ефективним для організму є звичайний корінь імбиру. Крім великої кількості вітамінів, чай з коренем імбиру покращує апетит.