Щоб приготувати відважену сметану, Візьміть саму сметану, сито, миску, ложку, марлю, сувору нитку або бичовку. На глибоку миску помісіть сито. Вистеліть сито марлею, складеною в 3-4 шари. У сито з марлею викладіть разом всю сметану.

Сметану викласти в марлю, складену в 4-6 шарів та підвісити, щоб скла зайва сироватка. Залишити на кілька годин, краще на ніч. Ось що виходить: Ніжна кремова консистенція чудово тримає форму.

Його можна зробити за допомогою звичайної ложки без міксера. Візьміть 550-600 мл охолодженої сметани, вилийте в друшляк на 4 шари марлі та залиште на 30 хвилин стікати. Якщо продукт дуже рідкий – зціджування потрібно робити протягом однієї ночі у холодильнику.