Щоб приготувати відважену сметану, Візьміть саму сметану, сито, миску, ложку, марлю, сувору нитку або бичовку. На глибоку миску помісіть сито. Вистеліть сито марлею, складеною в 3-4 шари. У сито з марлею викладіть разом всю сметану.
Беремо сметану 20-25% жирності.
- Дістаємо глибоку миску. …
- Беремо марлю і складаємо її в 4 шари.
- Кладемо її в сито.
- Виливаємо на марлю нашу сметану.
- Зав'язуємо марлю в вузлик так, щоб вся сметана залишилася всередині. …
- Забираємо в холодильник на 12 годин.
Якщо ви використовуєте міксер, тривалість збивання повинна бути не більше 5-7 хвилин, щоб уникнути перетворення продукту на масло. Спочатку необхідно збити сметану протягом 2 хв, щоб вона злегка збільшилася в об'ємі і стала густішою. Потім поступово всипайте цукор і збивайте доти, доки зникнуть крупинки.