Несподівані факти про тушонку Наприкінці дев'ятнадцятого сторіччя французький кулінар Ніколя Апперу першим придумав рецепт приготування м'ясних консервів у маленькій ємності з невеликим отвором, який після остигання герметично запечатували.Nov 26, 2020

Тушонка — скорочення від слів «тушковане м'ясо», але саме поняття вже давно не пов'язане з гасінням. Зараз так називають будь-які м'ясні консерви, і мало хто замислюється, як вони були приготовлені. Тушенку придумали французи, хоча зараз цей продукт більше асоціюється із пострадянським простором.

Для приготовлення тушонки потрібно філе яловичини, свиняче сало та спеції. Слід брати лише свіже м'ясо, заморожене не підійде. Яловичину необхідно ретельно мити і очищати від сухожиль, плюви.

  • молода яловичина – 1,5 кг;
  • жир свинячий;
  • лавровий лист – 5 шт;
  • сіль – 6 г;
  • чорний мелений перець;
  • сушений розмарин.

1804 року французький кондитер Ніколя Франсуа Аппер запропонував власний спосіб консервування м'яса. Він варив м'ясо або овочі 1-2 години, а потім поміщав готову продукцію в судини, які нагрівав у соляному розчині до 110-115°С, вважаючи, що таким чином убиває у вмісті всі шкідливі речовини.