Палички цейлонської кориці мають світле забарвлення. І всередині, і зовні паличок забарвлення одне і те ж. Палички касії досить товсті. Забарвлення паличок касії нерівномірне: зовні світлі (можуть бути і темними вже зовні), усередині – темні або сіро-коричневі.

Однією з найякісніших і найсолодших на смак визнана кориця Цейлон. Вона має світліший коричневий відтінок і багатий аромат. У вигляді паличок Цейлон більш крихка і легко кришиться, тому що нарізається лише внутрішній шар кори. Підроблена кориця (Касія) темніше на вигляд, з червоним відливом.

У кориці теплий і м'який аромат, а смак солодкувато-пряний. Касія ж має різкий запах, пекуче-пряний смак, терпкий і в'яжучий. Касія містить більше ефірних олій, тому аромат у неї може бути навіть трохи камфорний.

У нашій країні, як правило, продається саме касія під видом кориці. До виробників навряд чи можна пред'являти претензії, оскільки касія є одним із видів кориці. Колір касії – червонувато-коричневий, середньої насиченості чи темний. На смак спеція солодкувата, але не настільки ніжна, як цейлонська кориця.