Як правило, суші мають овальну форму і є своєрідним коржом з рису, на який укладають невеликий шматочок риби. Вся кулінарна композиція обв'язується смужкою водорості..
Роли являють собою рулети, закручені у водорості (або водорості всередині ролла), а суші – Овальний шматочок рису з рибою. В склад ролів можуть входити будь-які начинки, суші роблять лише з морепродуктами. Роли можуть подаватися як у холодному вигляді, так і в гарячому, а суші ні.
Роли виглядають як рулет, у якому всі інгредієнти загорнуті всередину листа норі. Суші ж є просто сформованими порціями рису, на яких зверху міститься начинка; Особливості приготування.
Роли, на відміну від класичних видів суші, краще зберігають свою форму. Вони щільно закручені шаром водоростей. Тому легше витримують невмілі маніпуляції паличками, сильне вмочування в соєвий соус та інші процедури, які їх піддають перед з'їданням.