Какао порошок отримують шляхом помелу какао-макухи, яка залишається після віджиму какао-олії з какао-бобів. Він широко використовується як напівфабрикат при промисловому виготовленні кондитерських виробів та глазурі. Також какао-порошок широко використовується для приготування напою какао.

Харчова цінність Какаопорошок багатшим мікроелементами (такими, як кальцій, магній, мідь, фосфор, калій, цинк), ніж какао-масло і, відповідно, твердий шоколад. До 10% обсягу складають флавоноїди. У 100 г порошку міститься 15 мг кофеїну та 2057 мг теоброміну.

Крім усіх вищезгаданих країн, какао виробляється Еквадором, Того, Папуа – Новою Гвінеєю, Домініканською Республікою, Колумбією, Перу, Мексикою, Венесуелою та Малайзією. Щорічно кожна з цих країн виробляє від 18 до 200 тисяч тонн бобів.

Какаопорошок Отримують його в процесі віджимання тертих какао-Бобів. Утворений у процесі відділення олії макуха дроблять і тонко подрібнюють, отримуючи дрібнодисперсний порошок. Він не має такого насиченого аромату, як терте какао, а корисних елементів, через відділення жирової складової, у ньому трохи менше.