Склад пломбіру та молочного морозива За ГОСТом основними інгредієнтами, що застосовуються у виробництві морозива, є молоко чи вершки, вершкове масло, сухе молоко, цукор, смакові інгредієнти, стабілізатори. Рослинний жир у морозиво з молока не додається.Aug 12, 2021

Як основа морозива виступають вершки, які потрібно збити. Щоб морозиво було солодким, додають згущене молоко, сиропи, карамель тощо. Змінюючи сиропи, набувають різних смаків. Наприклад, отримати манговий сорбет можна, додавши відповідний сироп та фруктове пюре.

Пломбір (фр. glace plombières від французького міста Пломб'єр-ле-Бен (фр. Plombières-les-Bains)) – вершкове морозиво, приготоване з незбираного молока або вершків з підвищеною кількістю молочного жиру, яєць, ароматичними та смаковими добавками (ваніль, мигдальна есенція; шоколад, горіхи, фрукти).

Вершкове морозиво – це продукт, основу якого складають молоко та вершки. Він менш калорійний, ніж пломбір, але анітрохи не поступається йому за смаковими якостями. Таке морозиво вважається одним із класичних десертів: популярність його ніколи не втратить своєї актуальності. Важливо!