Застосування ячмінного солоду Завдяки своїй тягучій консистенції, що обволікає, цікавому темно-коричневому кольору і солодкому смаку солод з ячменю можна використовувати як топінг (солодкий сироп) до десертів, поливати морозиво, наприклад, готувати на його основі креми для тортів та тістечок..

Ячмінний солод – продукт, що складається з пророщених, а потім висушених або обсмажених зерен ячменю, культурної рослини сімейства Злаки, що використовується для приготування алкогольних напоїв, квасу, відварів та страв здорового харчування.

Солод служить основою для ферментованих напоїв — пива, квасу, кулаги, махсимы, і навіть віскі.

Зазвичай солод використовується у хлібопеченні (підвищує еластичність тіста, посилює бродіння та продовжує термін зберігання випічки) та пивоваріння (солод визначає смак, колір та запах пива). На основі солоду можна приготувати квас, також його можна додавати вперше та другі страви, салати та гарніри, навіть десерти.