⁠⁠ Ми сприймаємо сіль та цукор як продукти, що повідомляють страві солоний чи солодкий смак, що логічно. Однак набагато важливіша функція солі та цукру служити підсилювачами смаку, просто як страшний і жахливий «глутамат». Власне, правильне підсолювання саме посилює смак, а не робить блюдо солоним.

Сіль необхідна для нормального функціонування організму, а доданий цукор – Ні. Більше того, надлишок цукру може посилити можливі неприємні наслідки від вживання солі.

Сіль від цукру відрізняється хімічною формулою, у солі це NaCl, а у цукру С12Н22О11 і, як відомо, смаком, цукор солодкий, а сіль – солона. Але їх можна переплутати, бо ці речовини обидві білі у вигляді піску з дрібних кристалів. Також і цукор і сіль розчиняються у воді.