У західноєвропейській кулінарії ця пряність вживається в супах (особливо горохових, квасоляних, сочевицьких чи бобових), стравах з картоплі та рису. Овочевим стравам, особливо рагу, пюре, солянкам, насіння кардамону надають чудового аромату і ніжного пряного смаку. Жителі азіатських країн застосовують його в пловах. May 18, 2011

Кардамон ідеально поєднується:

  1. з маринадами: кардамон – природний консервант;
  2. з напоями: кардамон додають у чай та каву, він знижує навантаження на серце, нейтралізуючи шкідливу дію кофеїну;
  3. з випічкою: він добрий для пирогів, кексів, пряників та печива;
  4. з супами: бобовим, гороховим, квасоляним;

Успішно використовуються властивості кардамону як тоніка при підвищених тілесних навантаженнях: пряність вживається у складі їжі. Якщо жувати зерна вранці, легше прокинутися, спеція позбавляє слабкості та млявості. Окремо або з глодом, імбиром, корицею або шафраном покращує роботу серця.

Ця пряність відмінно поєднується з чорним перцем, гвоздикою, корицею, зірою, шафраном і мускатним горіхом, але їй потрібен час, щоб повністю розкритися, тому кардамон краще додавати у страви на самому початку приготування.