Перед застосуванням горщики повністю замочіть у воді на 1-2 години. Ставте горщики з продуктами в холодну духовку. Щільно закрийте горщики кришкою. Гарячі горщики, діставши з духовки, ставте на дерев'яні підставки чи дощечку.

Перед першим використанням можна замочити горщик або казан у прохолодній воді з-під крана. Вода повинна покривати глиняний виріб цілком. Щоб глина добре просочилася водою, залиште глиняний горщик або інший глиняний посуд у воді на годину.

Готувати у глиняному посуді можна, можливо тільки в духовці, мікрохвильовій печі або печі, але ніяк не на відкритому вогні, керамічні вироби не переносять різке коливання температур. З цієї ж причини, виймаючи горщик з печі, мікрохвильової печі або духовки, не ставте його на занадто холодну поверхню.

Як користуватися керамічними горщиками для запікання:

  1. Горщик краще не ставити у вже розігріту духовку. Він може тріснути чи розколотися. …
  2. Ставити такий горщик на відкритий вогонь не можна.
  3. Підливати воду слід уже в процесі приготування. …
  4. Добре, якщо твої горщики мають глянсове покриття.

Jum. I 9, ​​1442 AH