Тим розпиття "Лімончелло" – він п'ється невеликими ковточками, але не залпом, трохи затримується в роті. Необхідно відчути весь букет та цитрусові ноти, а після вживання видихнути лимонні пари через ніс.. Відразу після цього відчувається приємне тепло, яке поширюється по всьому тілу, і той самий хміль.Feb 25, 2019

Італійською, тобто нерозбавленим, без закуски і неодмінно холодним. Ідеально – як діжестив. Перед їжею пити лікер небажано, оскільки насичений солодкий смак може перебити апетит. У поєднанні із соками, водою, іншими алкогольними напоями.

Коктейлі з Лімончелло Лимонний лікер можна пити не тільки в чистому вигляді, а також змішувати з іншими напоями.

Основні правила вживання такі: Лікерна чарка невелика, до 30 мл, і на ніжці. Обсяг повинен бути таким, щоб лікер можна було випити одним ковтком або довго смакувати. Якщо немає спеціальних вказівок щодо температури напою, його слід помірно охолодити до 12—20 °C.