Прогіркле вершкове масло залийте холодною водою з чайною ложкою питної соди, потім злийте воду, додайте склянку молока і перетопіть олія. Можна при перетоплюванні покласти в олія скибочка хліба і тримати його до тих пір, поки він не стане золотистим.

Сопсоване вершкове масло Vs гірке вершкове масло Найбільше побоювання щодо олії полягає в тому, що жир може окислюватися і ставати гірким. Слід зазначити, що вживати гірке олія не є небезпечним для здоров'я, проте його запах і смак можуть відштовхнути вас робити це.

Налийте кілька мілілітрів олії у неглибоку миску або чашку та вдихніть аромат. Якщо запах злегка солодкуватий або ви відчуваєте запах бродіння, оліяймовірно, прогоркло. Для впевненості слід провести тест на смак, оскільки деякі олії може мати природний солодкий запах.