Область застосування сироватки: У хлібній промисловості використовується для закваски при виготовленні хліба вищого, першого, другого сорту, а також здоби, бублик. Під час виробництва кондитерських виробів ― пряників, печива, вафель. При виготовленні десертів – желе, киселю, пудингів, цукерок.

Спосіб відновлення сухий молочної сироватки полягає в заміні води, що використовується для відновлення – католітом ЕХА середовищ, з подальшим короткочасним ультразвуковим впливом на отриманий розчин сухий молочної сироватки з його стабілізації.

Сироватка суха молочна – це побічний продукт переробки молока на олію, сир, сир. Це чиста форма білка, яка збагачує організм мінералами, амінокислотами, вітамінами та корисними бактеріями. Вони потрібні для протікання важливих процесів, пов'язаних з обміном речовин.

Різниця полягає в тому, що сухий обрат містить щонайменше 34 % молочного білка, тоді як знежиреного сухого молока стандартний вміст білків не встановлено.