Всипте в тепле кип'ячене молоко сухий порошок-закваску "ЙогуртРозмішайте ретельно дерев'яною ложкою. Розлийте молоко по баночках і відправте в йогуртницю на 8-10 годин. Відрегулюйте температуру, її межі повинні бути 37-39 градусів.

Для відновлення візьміть столову ложку сухої закваски, залийте 70 г чистої води і залиште на кілька годин набрякнути, а потім розмішайте, щоб пластівці закваски розійшлися, втрутите 50 г житнього борошна і залиште в теплі на добу.

Приготування

  1. Доведіть 1л кип'яченого або ультрапастеризованого молока до температури +37…+40С
  2. Додати закваску
  3. Перемішайте
  4. Загорніть посуд у рушник і залиште на 8-10 годин у теплому місці або використовуйте йогуртницю.
  5. Готовий продукт зберігайте в холодильнику за температури +2..+8С не більше 3-х діб