Найшвидший і найпростіший спосіб вживання дерези є сухі ягоди, попередньо вимивши їх у теплій воді. Дієтологи рекомендують замочувати годжі на ніч, а вранці випивати настій, що утворився., в який екстрагувалися більшість цінних вітамінів і мікроелементів плодів.
Добову дозу плодів годжі необхідно заварити 0,5 л води. Для цього чудово підійде термос або невеликий чайник. Напій необхідно наполягати не менше півгодини, після чого вживати усередину по 1/2 склянки приблизно 2-3 десь у день. Не забудьте з'їсти ягоди після зціджування напою.
Фахівці рекомендують вживати червоні ягоди годжі в ранковий час і обмежити прийом перед сном, щоб уникнути можливої безсоння. Можна їсти в сухому вигляді.
Приготування чаю з ягід годжі
- Промити ягоди і покласти у заварник чи термос. Пропорція: 1 столова ложка плодів на 250мл води.
- У чайник влити воду, нагріту до 80-90°С. Окріп використовувати не можна, він руйнує окремі мікроелементи.
- Наполягати напій до хвилини після цього можна пити.