Як використовувати висівки Найголовніше правило: вживати висівки потрібно лише разом із рідиною – водою, соком, йогуртом – на ваш розсуд. Поступово збільшуйте кількість висівок – добова норма для дорослої людини становить 3-4 столові ложки. Один із найпростіших способів – запарювання.

Висів краще всього є до обіду. Снідайте кашею: заваріть висівки у тарілці гарячим молоком або водою, залиште на пару хвилин і додайте до смаку цукрозамінник, ягоди та шматочки фруктів.

Кому не можна їсти висівки? У висівках міститься клейковина, тому вони протипоказані людям із целіакією (непереносимістю білка). Не слід приймати висівки хворим з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритом та колітом у гострій формі. Не можна також вживати висівки при розладі шлунка.

Незважаючи на те що висівки можуть оздоровити організм, лікарі не рекомендують їх тим, хто і так у день з'їдає достатню кількість овочів та фруктів. У такому разі зайва клітковина може стати причиною діареї, здуття живота, метеоризму, синдрому подразненого кишечника і навіть кишкової непрохідності.