Правило рук Оптимальний для себе розмір білкової їжі можна виміряти долонею. Порція м'яса, риби, курячої грудки або тофу повинна дорівнювати тильній стороні долоні без пальців. Порція рису, локшини, гречки або іншої крупи повинна поміститися в долоню, зібрану в жменю, але не вище за одну фалангу пальців.3 Oct 2018
Рука — це мірило, яке завжди за вас. Відміряти нею слід так: долонею порцію білка, кулаком – порцію овочів, жменею порцію вуглеводів, великим пальцем порцію жирів. Прийом їжі також можна визначати за допомогою рук. Сніданок має бути за обсягом, як дві долоні.
Розповідаємо, як контролювати кількість їжі в тарілці – без ваг, щоденників харчування та підрахунку калорій.
- Вибирайте посуд невеликого розміру …
- Контролюйте баланс макронутрієнтів за допомогою тарілки.
- Випивайте склянку води перед їжею.
- Використовуйте руки.
- Завжди перекладайте їжу в тарілку.
- З'їдайте у кафе половину порції
Так як обсяг шлунка дорівнює 500 мл, то їжа повинна від нього позичати 2/3! А це приблизно 350-400 гр наповнення шлунка на 2/3 їжею забезпечить його повноцінну роботу, повноцінне вироблення ферментів тощо. Порція в 350-400 гр забезпечує майже повноцінне засвоєння нутрієнтів, що унеможливлює зайві см на боках.