Зміст БЖУ представлений у грамах, а калорійність — у ккал та кДж (1 ккал = 4,1868 кДж). Калорійність їжі розраховують у вигляді її спалювання в калориметрі.

Як правило, харчова цінність розраховується за основними органічними речовинами у складі продукції, це: білки, вуглеводи, жири, вітаміни та кислоти.Для визначення цього показника беруть за основу, що:

  1. в 1 г вуглеводів міститься 3,75 кілокалорій;
  2. в 1 г білків – 4 кілокалорії;
  3. в 1 г жирів – 9 кілокалорій.

Jul 31, 2017

Розрахунок енергетичної цінності продуктів виробляється шляхом визначення кількості Ккал кожного показника: вуглеводів, білків, жирів та кислот на 100 гр….або 100 мл на цілу упаковку:

  1. вуглеводи (1 гр.) – 3,75 Ккал;
  2. білки (1 гр.) – 4,0 Ккал;
  3. жири (1 гр.) – 9,0 Ккал.

1 грам білка = 4 ккал 1 грам жиру = 9 ккал 1 г вуглеводу = 4 ккал.