Деревину вилуговують розчином харчової соди: на 10 л води беруть дві ложки. Витримувати потрібно не менше шести годин, після цього дубові кубики, палички промивають чистою водою і висипають у каструлю.
Стандартна кількість для вина – 1-3 г/л. При бродінні краще додавати трохи більше 1-2 г/л. За рахунок більшої площі зіткнення деревини з вином тріска швидше віддає таніни, ніж класична бочка, тому час витримки вина на тріску – від 5 до 30 днів.
Мета додавання дубової тріски – вивільнення енологічно цінних сполук, таких як ароматичні речовини та поліфеноли. Воно відбувається швидше, ніж при класичній витримці в дубових бочках. Як наслідок, термін витримки та старіння вина скорочується за збереження смакових якостей.