Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі. Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.

Філе оселедця покладіть у невелику ємність і залийте молоком (500 мл). Поставте ємність у холодильник на 1 годину. Вимочування в молоці дозволить забрати зайву сіль із риби та зробить філе ніжнішим.

Якщо в розсолі оселедець може зберігатися роками, то витягнута звідти, повинна бути швидше з'їдена, бо дуже швидко окислюється на повітрі, набуваючи характерного "іржавого" вигляду та гіркуватого присмаку. Позбутися "іржі" можна, вимочивши рибу в оцті або молоці, а потім промивши водою.