Наливаємо грам 10 вина у прозору склянку або келих, додаємо трохи звичайної харчової соди та спостерігаємо. Якщо у напою з'явився сірувато-зелено-блакитний відтінок – він справжній. Фруктовий крохмаль входить у реакцію із содою і змінює колір. А «синтетичне» вино залишиться таким, як було. May 20, 2018

Ще один спосіб як відрізнити натуральне вино – Взяти гліцерин і капнути в напій. Якщо все правильно, то він опуститься на дно і колір не змінить, порошковому гліцерин змінить колір.

Перевірити справжність червоного сухого вина можна за допомогою гліцерину. З'єднайте гліцерин і вино у пропорції 5 до 1. На дні посуду повинен утворитися осад. При високій якості напою гліцерин впаде на дно без змін у кольорі, інакше – забарвиться у фіолетовий, густо-червоний або жовтий відтінок.

Перевірка за допомогою соди Столову ложку харчової соди потрібно висипати в миску, а зверху додати трохи червоного вина. Після цього потрібно почекати кілька хвилин, поки не відбудеться реакція. Якщо напій якісний, його відтінок зміниться і він стане синюватим, сірим або темнішим. Колір фальсифікату не зміниться.