За допомогою насіння Стиглі ягоди збирають, знімають з них шкірку та м'якоть. Зерно відмивають від клейковини, сушать до 16–18% і висаджують у знезаражений, майже стерильний ґрунт із мікроелементами. Приблизно через 40 днів зерно проростає. Після цього пророщене зерно переміщують у кавові ясла.

Традиційно каву збирають шляхом піккінгу – вибірково зриваючи лише зрілі плоди, не торкаючись у своїй зелені чи недозрілі. Це робить урожай досить однорідним, при цьому обсмажений кава не втрачає свого оригінального смаку.

Регіони вирощування кава – Це досить вузька смуга, що простяглася вздовж екватора. Вона називається кавовий пояс. Сьогодні кава вирощується в країнах Центральної та Південної Америки, Африки, Азії та Океанії. Науці відомі кілька ботанічних різновидів кавової рослини.

Кава прийнято вирощувати у легкому, пухкому та досить кислому грунті. Підготуйте ґрунт, змішавши річковий пісок, перегній, парникову землю та торф у пропорції 1:1:1:2. Щоб отримати потрібну міру закислення, додайте трохи моху сфагнуму, попередньо нарубаного на дрібні частини.