На грядах шпинат сіють рядовим способом з міжряддями 30 см, глибина загортання насіння 2-3 см, норма висіву 4-5 г на 1 м2. Після посіву ґрунт прикочують. Для осіннього споживання посів шпинату проводять у червні-липні, а в південних областях – у серпні, як озиму культуру, що дозволяє прибирати його ранньою весною.
Посів шпинату. Після насіння злегка підсушити та висівати за схемою, що відповідає сорту: (5-6 см) х (18-20 см) на глибину 1,5-2 см для компактних розеток, 20х45 см для великих розеток. Посів проводять у ущільнені, политі борозенки. Після насіння присипають землею, яку приминають долонькою або тильною стороною грабель.
Перед посівом насіння шпинату потрібно замочити на добу – двоє, а потім підсушити їх. Це прискорить проростання насіння, яке у шпинату вкриті дерев'янистою оболонкою. Насіння проростають дуже повільно можуть з'явитися і через три тижні.
В більшості випадків шпинат, який буде використаний у свіжому вигляді, збирається за один підхід (знищується вся рослина) через 38-55 днів з моменту висадки. В свою чергу, шпинат, що використовується для виробництва інших продуктів, збирається через 60-80 днів після висадки.