У організм вітаміни надходять переважно з їжею. Деякі їх синтезуються в кишечнику під впливом життєдіяльності мікроорганізмів, але утворюються кількості вітамінів не завжди повністю задовольняють потреби організму.

З перетравленої їжі вітаміни потрапляють прямо кров, плазма якої являє собою водний розчин, що ідеально підходить для перенесення вітамінів у найвіддаленіші куточки організму. Для жиророзчинних вітамінів, що містяться в молоці, рослинному та вершковому маслі, шлях у кров'яне русло не такий простий.

Вітаміни (Від лат. vita – «Життя») – це біологічно високоактивні органічні речовини, які необхідні для харчування людини. У організмі людини вітаміни, за рідкісними винятками, не виробляються і не накопичуютьсяТому необхідно, щоб вони постійно надходили з їжею.