Інкубація гусячих яєць проводиться за нормальної температури щонайменше 37,7-38 З, а рівень вологості має становити близько 70%. Інкубатор повинен бути попередньо прогрітий до необхідної температури і перші 4 години температура повинна становити 90 С, щоб яйця достатньо прогрілися.

Інкубаційний період 28–30 днівАле гусята можуть вивестися і на початку 32-го дня інкубації. Тривалість її та маса добових гусенят залежать від розміру яєць. З дрібних яєць гусенята зазвичай виводяться раніше, ніж із великих. Щоб висновок не розтягувався, гусячі яйця перед початком інкубування потрібно калібрувати.

Гусячі яйця можна відварити або використовувати у печених стравах, а також у овочевих запіканках. Гусячі яйця є дуже поживним та цінним продуктом. З давніх-давен люди їдять гусячі яйця – сирі чи запечені. На жаль, мчать гуси набагато рідше, ніж курки.

Інкубація гусячих яєць триває 30 днів. Перевертати їх потрібно не рідше 4-6 раз на добу. Регулярний поворот необхідний рівномірного і гармонійного розвитку зародка.