За одиницю виміру прийнято вважати кількість води. Припустимо, гострота перцю дорівнює 100 сковилів, і щоб перестати відчувати пекучість, необхідно до початкового розчину додати 100 частин води. Чим вище число сковилів, тим гостріший перець. Одиниці шкали Сковілла позначаються SCU.

Одиниці шкали Сковілла (ЄШС) дають оцінку кількісного вмісту капсаїцину і засновані на органолептичному тестуванні екстрактів перцю….Шкала пекучості Сковілла

Значення шкалиРечовина чи перець
1 500—2 500Перець Рокотільйо
1 000—1 500Перець Поблано
800—1 000Соус Табаско (зелений)
600—800Перець Анахайм

Один кілограм чистого капсаїцину коштує близько $5000. Шкала Сковілла

Рейтинг за ScovilleСорти перцю, продукти на його основі
10 000 – 25 000Serrano pepper, de Arbol, Crushed Red Pepper, Червоний перець вищого гатунку
7 000 – 8 000Tabasco Sauce (Habanero)
5 000 – 10 000Wax Pepper, Early Jalapeсo
2 500 – 8 000Jalapeno Pepper