У чайній ложці міститься 5 грам сухих дріжджів. Сухі дріжджі до свіжих беруть у пропорції 1 до 3, отже, якщо сухих 5 грам, то свіжих (пресованих, мокрих) треба 15 грам.

Стандартне співвідношення дріжджів різних видів: свіжих дріжджів на сухі 3:1 (30 г свіжих = 10 г сухих) активних дріжджів на моментальні (інстантні): моментальних потрібно на 25% менше.

Виробники сухих дріжджів найчастіше для побутового використання упаковують їх у пакетики вагою 10 або 11 м, це якраз на 1 кг борошна. Рідина (Вода, молоко). Рідини беруть приблизно в 2,5 рази менше, ніж муки. Це означає, що на 1 кг борошна – 400 мл рідини.