Як розрахувати потрібну пропорцію КБЖУ?

  1. Для жінок: (10 × вага в кілограмах) + (6,25 × зростання в сантиметрах) – (5 × вік у роках) – 161.
  2. Для чоловіків: (10 × вага у кілограмах) + (6,25 × зростання у сантиметрах) − (5 × вік у роках) + 5.

Dec 28, 2020

Рекомендується дотримуватись балансу 30–20–50. Білки мають становити 30% від щоденного раціону, жири – 20%, а вуглеводи – 50%. Також корисно вводити низьковуглеводні дні, коли кількість вуглеводів не перевищує 15-20% загального раціону.

Як розрахувати БЖУ?

  1. білки > 14% раціону (1–1,5 г білка на кілограм ваги);
  2. жири – 26–30% (1–1,2 г/кг);
  3. вуглеводи – 56–60% (6–6,5 г/кг).

Mar 30, 2019