Залишіть трохи сиру за кімнатної температури. Надвечір натуральний продукт почне киснути, а «сир" З додаванням рослинних жирів збереже свій смак, але почне покриватися скоринкою жовтуватого відтінку.Jul 5, 2019

Як перевірити сир на натуральність у гарячій воді Візьміть невелику грудку сиру і покладіть у окріп. Якщо сир повністю розплавився і перетворився на тягучу масу, а вода залишилася чистою, то перед вами якісний продукт. Ненатуральний сир в окропі не плавиться або розпадається на пластівці.

Застосовується термічний аналіз для виявлення рослинного олії у вершковому (різниця температур плавлення): молочний жир плавиться за 28-35 °С, а рослинний – за 35-39 °С.

Після покупки сир можна покласти в тарілку та залишити на 10-12 годин. Якщо за його виробництві застосовувалося пальмова олія, то на продукті утворюється жовта завітряна скоринка без зміни смаку та запаху. Натуральний же сир візуально не зміниться, але почне скисати.