Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися

  1. Слиз на поверхні гриба. Поверхня добрих печериць завжди суха і бархатиста на дотик. Волога та слиз на поверхні гриба говорять про те, що він зіпсований. …
  2. М'якість та водянистість гриба. Злегка натисніть на капелюшок: він повинен бути рівним і пружним.

16-Dec-2020

Чи можна визначити походження, якість та свіжість грибів при їх купівлі

  1. Наявність плівки між ніжкою та капелюшком. У свіжого печериці вона біла, пружна, щільна.
  2. Сухість капелюшки. Гриб повинен бути сухим і гладким на дотик. …
  3. Дрібні плями. Шампіньйон повинен бути білим або з легким відтінком бежево-сірого.

Поторкайте гриб. Він має бути щільним та пружним. На ньому не повинно залишатися вм'яток, якщо ви придавите капелюшок пальцем. Якщо гриб м'який, тобто його не можна, він уже почав гнити. В'ялі гриби з темною плівкою між капелюшком і ніжкою і зовсім отруйні.