Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрена, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.

Він наголосив, що зіпсований сир здатний вплинути на мікрофлору шлунка. Сир, Що тільки почав псуватися, краще викинути, підкреслив Гінзбург. – Може бути, якщо глибше зрізати плісняву, то сир можна й з'їсти. Але, чесно кажучи, надійніше встигнути використати продукт до утворення плісняви.

Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців. Але не варто забувати, що властивості сиру та його текстура при такому зберіганні вже не будуть колишніми.