Цитата: "Пальмову олію в сирі та олії можна визначити за допомогою ультрафіолету, достатньо посвітити лампою, якщо колір природний – жовтий, то продукт натуральний, якщо є біле і синє світіння, то це ознака рослинних жирів".
Якісний натуральний сир залишає після себе післясмак не довше, ніж на 5-7 хвилин. Смакові відчуття після сирного продукту залишаються у роті набагато довше. Справа в тому, що сама по собі пальмове олія не має ні запаху, ні і смаку. Відповідно, продукт, що на половину складається з нього, – такий самий.
Перевірка плавленням Перевірити, чи є в сирі рослинні жири, наприклад пальмова олія або інші, можна, розплавивши шматочок сиру в мікрохвильовій печі. Якісний сир повинен рівномірно розплавитись. Він не стікатиме і не покриється жирними вкрапленнями. Сирний продукт практично не розплавиться.
Вершкове олія, яке містить пальмова олія, при нагріванні перетвориться на калюжу. Щоб визначити наявність пальмової олії у сирі, слід залишити його на пару годин у відкритій тарі. Якщо через 1,5-2 години на поверхні з'являться масляні краплі, значить продукті присутні замінники молочного жиру.