Доторкніться до манго При натисканні на зрілому фрукті залишається вм'ятина. Однак при цьому шкірка не рветься, а сам плід не втрачає форму. Якщо манго жорстке, значить, воно недостатньо стигле.

Смачний плід не повинен мати жодних темних плям, смуг чи інших темних ділянок. Незалежно від сорту, шкірка повинна залишатися зеленою або жовтуватою. Яскравий колір та насиченість відтінків – головний перший орієнтир при виборі манго. Блякла шкірка – ознака поганого плоду.

А що всередині? Стигле манго відрізняється соковитою волокнистою м'якоттю жовтого або оранжевого кольору, яка легко відокремлюється від кісточки. Таке манго має дуже приємний фруктовий аромат і солодкий смак із легкою кислинкою, в якому відчуваються нотки персика, дині та абрикоса.

Плоди манго індійського мають волокнисту структуру і солодкий смак, шкірка пофарбована в тони червоного, зеленого або жовтого. квітіву м'якоті колір жовтий чи оранжевий.