Перше, на що варто звернути увагу під час вибору міксера – його потужність. Вона вимірюється у ватах. Від цього показника залежить продуктивність приладу та швидкість його роботи. Інформацію про потужність завжди можна знайти на упаковці товару або його характеристиках в інтернет-магазині.

Якщо ви плануєте вмикати прилад не більше ніж на 5 хвилин, то потужності у 250 Вт буде достатньо. Для роботи більше 10 хвилин поспіль найкраще вибрати варіант від 350 Вт. Щоб стаціонарний міксер працював справно та швидко, його потужність має бути щонайменше 500 Вт.

Потужність міксера визначає швидкість роботи та його продуктивність, тому, чим потужніший прилад, тим більше видів робіт він здатний виконати. Якщо прилад потрібен лише для збивання кремів, приготування рідкого тіста та змішування «легких» продуктів, то буде достатньо моделі потужністю 180-250 Вт.

Оптимальна потужність ручного міксера – Від 250 Вт до 350 Вт. Що може робити: Ручні міксери відмінно підходять для збивання білків, кремів, вершків, замісу та рідких, та напіврідких видів тіста. Не призначений для: Не підійде для замішування крутого тіста.