Оптимальний для себе розмір білкової їжі можна виміряти долонею. Порція м'яса, риби, курячої грудки або тофу повинна дорівнювати тильній стороні долоні без пальців. Порція рису, локшини, гречки або іншої крупи має поміститися в долоню, зібрану в жменю, але не вище однієї фаланги пальців.3 Oct 2018

Розмір порції – це кількість продукту з певної групи, яку ви з'їдаєте в один із прийомів їжі. Класичний захід вимірювання – стандартна чашка 250 мл.

350 г Існує методика, яка передбачає, що людині необхідно харчуватися певною кількістю їжі за один прийом. Зазвичай вага порції складає 300-350 г. Важливо не перевищувати це дозування. Плюс: люди приходять до конкретного режиму, тому що зазвичай потрібно їсти у певний час.

Рука — це мірило, яке завжди за вас. Відміряти нею слід так: долонею порцію білка, кулаком – порцію овочів, жменею порцію вуглеводів, великим пальцем порцію жирів. Прийом їжі також можна визначати за допомогою рук. Сніданок має бути за обсягом, як дві долоні.