Виміряйте обсяг яблука або картоплини. Обладнання: тарілка, мірна склянка (банку або пляшка відомої ємності), яблуко

  1. Покласти на тарілку яблуко.
  2. Відзначити краї яблука.
  3. Виміряти висоту яблука.
  4. Виміряти відстань між краями яблука.
  5. Помножити довжину на ширину, на висоту

Яблуко – Соковитий плід яблуні, який вживається в їжу у свіжому та запеченому вигляді, служить сировиною в кулінарії та для приготування напоїв. Найбільшого поширення набула яблуня домашня, рідше вирощують яблуню сливолисту. Розмір червоних, зелених або жовтих кулястих плодів 5-13 см у діаметрі.

ПОЛОЖЕННЯ, ЩОДО КАЛІБРУВАННЯ Калібр визначається діаметром максимального поперечного перерізу або вагою. Для всіх різновидів та всіх сортів мінімальний калібр становить 60 мм у разі вимірювання діаметром або 90 г у випадку вимірювання за вагою.