Як визначити справжню фунчозу? Для приготування будь-якої страви з локшиною дуже важливо придбати натуральну фунчозу, тобто зроблену з крохмалю бобів мунг. Якщо при закипанні води локшина незабаром стає прозорою і не біліє, то це справжня фунчоза.Mar 3, 2018

Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже крихка та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.

Традиційний продукт готується з крохмалю бобів мунг. Особливість та спосіб відрізнити справжню скляну локшину від підробок – прозорість у сухому та вареному вигляді. Рисова ж локшина, яку теж можуть сприймати за скляну, після варіння біліє, стаючи схожою на спагетті.

Шкода фунчози При надмірному використанні фунчози, особливо з гострими наповнювачами, можуть виникнути проблеми із травленням, тяжкість у шлунку та надмірне газоутворення. З обережністю слід вводити до раціону фунчозу тим, хто має різні реакцію бобові.