Насамперед візьміть манго в руки і натисніть на шкірку пальцем. Стиглий плід злегка м'який і обов'язково пружний, але не пухкий. При правильному дозріванні та зберіганні манго сухий та щільний. Якщо шкірка волога, значить, м'якоть пошкоджена. Mar 26, 2021
Доторкніться манго При натисканні на зрілому фрукті залишається вм'ятина. Однак при цьому шкірка не рветься, а сам плід не втрачає форму. Якщо манго тверде, значить, воно недостатньо стигле.
На полицях вибирайте манго з блискучою гладкою шкіркою та насиченим кольором. Це можуть бути зелені, червоні чи жовті плоди. Темні цятки – це добре, значить ваш манго готовий до їди.
Так-так, його теж вживають у їжу! Більше того, деякі сорти спеціально збирають недозрілими. не для безпеки транспортування та максимально довгого зберігання, а тому що їх прийнято є зелений.