Стиглість визначається по потемнінню шкірки та м'якості на дотик. Їсти черимойю можна прямо ложкою, розрізавши стиглий плід навпіл, а також використовуючи як інгредієнт у салатах, напоях, соусах та десертах. Щоб м'якоть не темніла, її збризкують апельсиновим або лимонним соком.

Найкраще вибирати тверді, важкі, незрілі плоди. Розмістіть їх у сонячному місці за кімнатної температури на два дні. Дозрілий плід черимойї по м'якості повинен Зрілість плоду можна також визначити по шкірці – чим більше на ній коричневої пігментації, тим зрілішим є фрукт.

Насіння є неїстівним, тому їх є не можна. Як варіант можна нарізати плід скибочками, як кавун. Можна також вживати екзотичний фрукт як морозиво.

Черимойю можна, можливо зберігати у холодильнику 4 дні, обернувши паперовим рушником.