Виходить що суші – це маленькі коржики з рисом та морепродуктами, які виготовляються руками. РолиУ свою чергу, являють собою рулет з водорості норі, рису та начинки, який загортається циновкою і може бути як холодним, так і гарячим.
Роли являють собою рулети, закручені у водорості (або водорості всередині ролла), а суші – Овальний шматочок рису з рибою. В склад ролів можуть входити будь-які начинки, суші роблять лише з морепродуктами. Роли можуть подаватися як у холодному вигляді, так і в гарячому, а суші ні.
Роли виглядають як рулет, у якому всі інгредієнти загорнуті всередину листа норі. Суші ж є просто сформованими порціями рису, на яких зверху міститься начинка; Особливості приготування.
Роли їдять у холодному чи гарячому вигляді, а суші – Тільки в холодному. Форма класичних суші довгаста, роли являють собою невеликі порційні циліндри, а сашимі – це тонкі прямокутні скибочки морепродуктів чи риби.