При виборі важливо звернути увагу на цілісність плода та його шкірки. На поверхні кабачка не повинно бути тріщин, подряпин, коричневих плям або будь-яких інших пошкоджень та пом'ятостей. Овочі повинні бути пружними та не проминатися під пальцем при натисканні.

Кабачок має бути твердим на дотик, м'який плід, швидше за все, зірваний давно і вже підвів. 5. Зберігати кабачки потрібно в холодильнику, попередньо мити їх не потрібно, інакше є ризик пошкодження ніжної шкірки.

Щоб купити добрий кабачок, вибирайте молодий, краще трохи недозрілий, ніж перезрілий, товщиною до 8 см. Уважно прощупайте шкірку – повинна бути ніжна, на вигляд свіжа, без тріщин. Якщо є можливість проколоти її (можна нігтем), спробуйте – повинна легко проколюватися. Окремо треба сказати про хвостик.