Заводське маркування з термінами зберігання може бути нанесене на банку або вибите на ньому. У другому випадку її неможливо прибрати і замінити підробленою, тому варто віддавати перевагу маркуванню з металевим відбитком. Слід зважати на зовнішній вигляд банки.

Термін придатності консервів починається з дня виготовлення. Для рибних він не повинен перевищувати 2 років, для м'ясних – максимум 5 років (тушонка – 2 роки), для овочевих – 3 роки.

У першому рядку розміщується дата виготовлення продукції (число, місяць, рік): число – двома цифрами (наприклад, 01); місяць – двома цифрами (08); рік – двома цифрами (20).

Знаки маркування розташовуються у три ряди відбивають таку інформацію: перший ряд – дата виготовлення продукції (число, місяць, рік); другий ряд – асортиментний знак, що позначає вид риби, що знаходиться всередині, та номер підприємства-виробника; третій ряд – номер зміни та знак Р (індекс рибної промисловості).