«Правильна турка»: форма, обсяг та інше вузьке шийка — його діаметр повинен бути меншим за діаметр дна в 3–4 рази. Чим вже шийка, тим більш щільною і високою вийде пінка.

Зверніть увагу на такі параметри:

  1. форма – широке дно, шийка мінімум у 2-3 рази вже дна. …
  2. товщина стінок, якщо обрана мідна джезва – вона має бути не більше 1,5 мм. …
  3. внутрішнє покриття при виборі турки з металу – воно не повинно мати пошкоджень. …
  4. обсяг – проста порада: чим менше, тим краще.

Форма правильної турки для кави – глечикоподібна: з вузьким шийкою і широким дном. Завдяки вузькому горлу, пінка, що піднімається, закипає кави, ніби закупорює її, що забезпечує яскравий і насичений смак і аромат кави. Дно джезви має бути товстим і як мінімум у 2 рази ширше, ніж шийка.

Насправді все дуже просто: між джезвой і туркою немає жодної різниці. Турка – це спочатку російська назва, а джезва – Арабське. І кожне з цих слів лише відображає національне найменування предмета посуду. Джезва – Традиційний посуд у вигляді ковша для приготування кави.