Плоди свіжі, чисті, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, основа кисті має бути здоровою і рівно зрізаною. Не допускаються кисті з раніше віддаленими плодами (мається на увазі плантації, а не у постачальника). М'якуш щільний кремово-білого кольору.Feb 26, 2013

Банани повинні мати рівномірний насичений жовтий колір без зелених вкраплень. Допускається наявність коричневих плям, це свідчить про те, що банан на піку своєї стиглості. Вони мають добре пахнути. Стиглий банан має характерний насичений та приємний аромат.

Як вибрати банани з етикетки без хімії та ГМО Якщо на банановій наклейці є цифри (код), то можна відразу визначити, банан з ГМО або без (коди 4011 та 94011 означають, що банани вирощені природним шляхом та є органічними). Це важливо, коли вибираєте банан для дитини.

Довжина плоду варіює в межах від 3 до 40 см, товщина – від 2 до 8 см. Колір шкірки може бути жовтим, зеленим, червоним або сріблястим. М'якуш білий, кремовий, жовтий або помаранчевий. У незрілому стані вона тверда та клейка, але в міру дозрівання стає м'якою та соковитою.