Якісно приготований продукт має приємний і характерний запах, в якому повинні бути відтінки деревного диму. Не слід плутати його з так званим «рідким» димом, який фактично є звичайним ароматизатором та барвником.
Недостатньо знати про те, як за нормальних умов та відповідної температури скумбрія холодного копчення, скільки зберігається в холодильнику.Як зрозуміти, що копчена риба зіпсувалася: перші ознаки
- слизька на дотик шкіра;
- з'явився неприємний запах;
- є брудно-зелений чи сірий наліт.
Feb 16, 2021
Ідеальна копчена скумбрія має низку важливих ознак: рівна, без пошкоджень, шкірка; щільна та пружна тушка (при натисканні на рибі не повинно залишатися вм'ятин); аромат свіжий копченою риби.
Визначення якості копченої риби (холодного копчення) Поверхня риби холодного копчення досить суха, шкіра золотаво-коричнева того кольору. Риба холодного копчення повинна мати м'ясо, добре прилегле до кісток, досить щільне і тверде, без паскудного запаху. В'ялена та сушена риба. Риба має бути сухою.