У натуральному оцті містяться пектинові речовини, тому можливе його легке помутніння та випадання незначного осаду. Опад на дні пляшечки з оцтом не повинен бентежити, він вказує саме на натуральне походження продукту. Натуральний оцет має бути зроблено за ГОСТом 32097-2013.

Насамперед, необхідно звернути увагу на концентрацію – оцет натуральний – 3-5%-ний (не дуже кислий), а оцет хімічний – 9%-ний. Наступний показник того, що продукт натуральний – на дні ємності має бути невелика кількість осаду коричневого кольору.

Оцет ділиться на натуральний та синтетичний. Широко застосовується в кулінарії як приправу. Їдальня оцет є 3-15%-й водний розчин харчової оцтової кислоти. Синтетичний оцет готується розведенням водою оцтової есенції, що містить близько 80% оцтової кислоти.